zaarchitects.com

service station
total0
name:service station
client: TOTAL
status: competition
location: Prenzlauer Berg 1-4 10405, Berlin
function: public service station
architects: Arina Agieieva, Dmitry Zhuikov
year: 2013

We pay attention to the following features:
1. Sustainablity, energy production, rain water recycling. Key element is canopy covered with algae panels.
2. Public domain. We want to improve public understanding of fuel station.  To do so we want  to shift from pure commercial
    approach in services and architecture to more generous attitude. We want also to give some benefit to the city, to the
    pedestrians, and people going appreciate this.
3. Functional and attractive architectural materialization. Light-weight smart structure, natural materials, transparent surfaces,
    natural light.

Distinctive architectural image  makes servise station unique. Maximal usage of renewable energy source, canopy design allow
to reflect daylight into the interior, so we will use only sun light during the day. Interior of the service station is response to the
nature.  We've used  natural materials and elements: wood, natural grass, glass. We assert public domain, which serves to car
drivers, to the city, to the pedestrians. It will gather life and activities around, it will improve global  perception of Total company.
New services which service station offer: Bicycle rent; free Wi-Fi ; public amphitheatre with big screen for movies, ad; tourist
info point; bicycle service point; biofuel production; electricity charging; app for smartphones to pay without going out of your
car;  Total magazine (Analog of jet magazine. While waiting for service to be done, client able to read some news, news of the
company and buy some goods from the catalog). Common services: car washing, petroleum services, vending,  shop, cafe, air
and water supply.

Design is natural green and cozy. We avoid sharp shapes and gaudy colors. All shapes and lines are smooth, melting. Colors
are soft and natural - tints of green, ivory, beige. In Total station we want to surround client with atmosphere of a small cozy
park with loan and canopy,  rather than with technical aesthetic. We are using natural recycable and recoverable materials
like wood, glass, metal, and stone. Conscious approach to ecology in materials will attract more clients for Total company.


total6

total7

total9


total

total2

total23

total22

























 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сайт разработан в студии
Викатто Павла
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval